JIJ BENT EEN KRACHTIGE KRIJGER!

Heb jij enig idee waarom je bent geschapen? God is een perfecte God en heeft een perfect plan voor jouw leven. Jij bent perfect geweven in de schoot van je moeder, met alle gaven en talenten die bij je passen en die je nodig hebt om te werken aan Gods plan voor jouw leven. God maakt geen foutjes en daarom mag je zeker weten dat jij geen foutje bent en geen foutjes hebt. Alles aan je is met voorbedachten rade goed gedaan!

Geloof je dat echt? Of heb je als vrouw vaak het gevoel minderwaardig te zijn en er niet toe te doen in dit leven? Weet je hoe God jou bedoeld heeft toen Hij de vrouw schiep? Het Bijbelvers in Genesis 2 vers 18 wordt vaak verkeerd opgevat en gelezen: En de Heer God zei: “Het is niet goed dat de mens alleen is. Ik zal iemand maken die bij hem past en die hem kan helpen.”

Zijn wij geschapen om een ‘hulp’ te zijn van de man, of zit hier een diepere laag onder verstopt. Het originele woord voor hulp ‘Ezer’, verwijst twee keer naar Eva, de eerste vrouw, drie keer naar sterke militaire legers en zestien keer naar God.

Het woord waar wij misschien een minderwaardig gevoel bij krijgen, verwijs zestien keer naar onze Hemelse Vader. De hulp die wij van God mogen verwachten is sterk en krachtig, altijd paraat en zal nooit verslappen. Dat wordt er bedoeld met de hulp die de mensen om ons heen van ons mogen verwachten. Wij zijn er niet om te zorgen dat de mannen van hun natje en droogje worden voorzien, nee wij zijn sterke K R I J G E R S ! Wij zijn op deze wereld geplaatst omdat wij sterk en krachtig zijn en omdat de wereld ons nodig heeft! Jij bent nodig op de plaats waar God jou heeft geplaatst om de mensen om je heen te voorzien van hulp met een krachtige hand.

Misschien is dit de eerste keer dat je dit hoort en voel je, je vaker een bang vogeltje dan een krachtige krijger. Dan wil ik je bemoedigen met deze woorden: Jij hebt doorzettingsvermogen, kracht om te veranderen, vasthoudendheid en lef om niet weg te rennen, maar hulp te bieden!

God heeft ons niet bedoeld om op te treden als vermijders, beschermers of monteurs om machteloos toe te kijken als er iemand pijn lijdt. God schiep de vrouw als K R I J G E R ! Als wij vrouwen eens wisten hoeveel kracht wij hebben gekregen om door te vechten voor onze geliefden. Als die waarheid doordringt tot ons binnenste, dan zullen we die kracht gaan ontdekken en kunnen gebruiken! Laten we onszelf niet stilhouden of onzichtbaar maken, God gaf ons vrouwen een stem om mee te spreken. Laten we de stilte doorbreken en ons innerlijk een stem geven. Wij doen ertoe en onze mening doet ertoe!

Het kan lastig zijn om jezelf een nieuwe gedachte aan te leren. Als je het niet gewent bent om positief over jezelf te spreken, helpt het om de volgende zin een paar keer per dag hardop uit te spreken. “Ik ben een krachtige krijger!” Aan het begin zal het je vreemd in je oren klinken, maar door het vaak te horen en uit te spreken over jezelf, ga je er steeds meer aan wennen. Zo wordt het makkelijker om te geloven dat je daadwerkelijk een krachtige krijger bent. Schrijf deze zin op alle spiegels die je in je huis kunt vinden, of plak post-its op je keukenkastjes en spreek het, elke keer als je het zinnetje ziet staan, hardop over jezelf uit. Jij bent een krachtige krijger!

Geef een reactie