HOUD VOL!!!

‘Wij moeten blijven vasthouden aan wat God ons heeft beloofd en andere mensen erover vertellen. Omdat God Zich aan zijn woord houdt, zullen wij krijgen wat wij van Hem verwachten.’ (Hebreeën 10:23)

Toen ik vanmorgen wakker werd en mijn telefoon van mijn nachtkastje pakje, las ik als eerste dit vers uit Gods Woord. Wauw, wat een rake en ware woorden. Blijf vasthouden aan alles wat je de afgelopen dagen, weken, maanden of jaren hebt gelezen in Gods Woord. Blijf het geloven, ook al zit je misschien op dit moment in een periode dat je er helemaal niks van ziet en gelooft. Misschien schreeuw je het uit naar God, maar blijft het stil en zie je niks veranderen in je leven. Houd vol! Houd vol! God doet wat Hij belooft! Ook al lijkt Hij soms zo ver weg, Hij is altijd dichtbij. Zoals een Vader die zijn kind oppakt als het verdriet heeft, zo doet God dat ook.

Ik hoorde laatst een prachtig verhaal wat dit bovenstaande mooi illustreert:

Bij sommige indianen stammen is het een traditie dat een 12 jarige jongen een nacht alleen moet doorbrengen in de wildernis. Als hij dit volhoudt en de nacht overleeft is hij officieel een volwassen man.
Aan het begin van de nacht neemt de vader zijn zoon geblinddoekt mee, ver weg de wildernis in. Als hij de weg naar huis niet meer herkent mag de blinddoek af en laat zijn vader hem achter, helemaal alleen. De jongen weet dat zijn vader hem de volgende dag weer op zal komen halen, maar de nacht duurt ontzettend lang. De jongen schrikt op van elk krakende takje en het angstaanjagende gesuis van de wind door de boomtakken. Op sommige momenten is hij zo bang dat hij het uitschreeuwt in paniek naar zijn vader. Maar hij krijgt geen antwoord, hij voelt zich eenzaam en bang.
Eindelijk komt, na een lange koude nacht, de zon weer langzaam op. De jongen heeft het overleeft. Moe en gespannen staat hij te trillen op zijn benen. Op het moment dat de eerste zonnestralen tussen de bomen doorprikken, ziet de jongen een schim staan tussen de twee bomen dichtbij hem. Er staat een man gewapend met een pijl en boog. De jongen herkent direct dat het zijn vader is die op wacht staat om hem te beschermen tegen al het kwaad wat hem kan aanvallen.
De jongen voelde zich verlaten en alleen tijdens de lange, eenzame en angstige nacht en leek het of er niemand was die zijn roep hoorde. Maar in werkelijkheid stond daar zijn vader. Terwijl de nacht zo ontzettend angstaanjagend en donker was en de jongen zich zo eenzaam voelde liet zijn vader hem geen moment alleen.

Misschien voel jij je wel net als deze jongen, moe, angstig en alleen. Misschien vraag je, je wel af of je niet al die jaren in een sprookje hebt gelooft en vraag je je af waarom God niks van zich laat horen? Ik wil je bemoedigen dat Hij juist op de momenten dat Hij ver weg lijkt, of helemaal niet aanwezig, heel dichtbij is. Hij staat naast je en houdt de wacht.

Houd vol! Alles wat in Zijn Woord staat, alles wat Hij daarin aan jou beloofd , daar zal Hij zich aan houden, altijd!

Heeft Hij beloofd dat het makkelijk zal zijn voor ons hier op aarde? Nee. Heeft Hij beloofd dat we niet te maken krijgen met verzoekingen? Nee. Maar Hij belooft wel dat Hij naast ons zal staat, ons zal ondersteunen met Zijn sterke rechterhand, op elk moment dat wij dat nodig hebben. Hij heeft jou aangenomen als zijn eigen kind en zal je nooit aan je lot overlaten!

Geef een reactie