Sta jij al in vuur en vlam?

God ziet jou als Zijn geliefde kind en wil niets liever dan jou in de watten te leggen en je overladen met cadeautjes. Als Jezus gedoopt wordt in de Jordaan spreekt God de volgende woorden in Mattheus 3:17, ‘Dit is mijn geliefde zoon, in Hem vind ik vreugde’ Dit zei hij ook tegen ons, tegen jou en mij. Doordat wij gerechtvaardigd zijn IN Hem, ziet God jou persoonlijk niet, maar ziet Hij zijn geliefde Zoon Jezus in ons. Jij bent veilig geborgen IN Christus zoals een los papiertje in een boek, als je een papiertje in een boek stopt, zie je het niet meer, maar het is er nog wel. (Galaten 3 vers 27, U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed.).

Op dezelfde manier als God zijn geliefde Zoon Jezus liefheeft, zo heeft Hij ook ons lief!

Op dit moment zegt Hij tegen jou: Jij bent mijn geliefde kind, in jou vind ik vreugde!’ Zelfs al maken we opnieuw en opnieuw fouten, we blijven Zijn geliefde kind en Hij blijft oneindig veel van ons houden. Er komt geen einde aan Zijn Liefde voor jou! Er is niks wat jij kunt doen, om Zijn Liefde voor jou kleiner te maken en niks om Zijn Liefde groter te maken!

Het is cruciaal dat je dit persoonlijk maakt voor jezelf en het is niet voldoende om alleen maar te zeggen en te weten dat God van iedereen houdt. Je kunt dit vergelijken met een grasveld waar de zon elk grassprietje beschijnt met zijn licht en warmte, als je dit persoonlijk maakt en met je hart gelooft dat Jij Gods geliefde kind bent, kun je dit vergelijken met een loep die het licht wat op jouw grassprietje schijnt zo groot en sterk maakt, dat je in vuur en vlam schiet.

Focus je op Gods liefde voor jou in plaats van op je eigen tekortkomingen, fouten en falen.

Hoe dieper dit besef doordringt in je hart, hoe meer overwinningen je in je leven zult gaan zien. Een prachtig voorbeeld hiervan vind ik het verhaal van David en Goliath. David is een simpele herdersjongen die het opneemt tegen de reus Goliath en hem verslaat. De naam Goliath komt van het Hebreeuwse woord ‘galah’ dat ‘verbannen’ betekent. Goliath is het beeld van de duivel, God had hem verbannen en al zijn wapens afgenomen. De naam van David daarentegen betekent ‘geliefde’ De strijd tussen Goliath en David was dus een strijd tussen Gods geliefde en een banneling (de duivel). Om een overwinning te behalen of een reus in je leven te verslaan is het dus heel belangrijk dat jij in het diepste van je zijn weet dat je een ‘geliefde’ van God bent. Zoek het op in Gods Woord, lees het keer op keer aan jezelf voor; God houdt van JOU! Jij bent Zijn geliefde kind, Hij houdt van je zoals je bent!

Jij bent zo kostbaar in mijn ogen, zo waardevol, en ik houd zoveel van je, dat ik de mensheid geef in ruil voor jou, ja alle volken om jou te behouden. Jesaja 43:4

 

3 gedachten over “Sta jij al in vuur en vlam?

  1. Wauw wat een waardevol en krachtig beeld zet je zo neer, ik kijk nu op een nieuwe manier naar David en Goliath. Bijzonder hoe vaak ik dat bij dit verhaal al heb gehad. Wat zit er heerlijke diepte en blijvende kracht in Zijn woorden. Dank je wel voor het delen!

Geef een reactie