God heeft al voorzien!

Ja, lekker makkelijk zeg, waarom zie ik het dan nog niet? Ik bid al maanden of misschien zelfs jaren en nog steeds heb ik niet ontvangen waar ik om vroeg! Een vraag die veel mensen bezighoudt en eerlijk gezegd schiet Hij ook wel eens door mijn gedachten. Al bijna vijf jaar staat ons huis te koop en betalen we dubbele woonlasten, we hebben gebeden tot onze knieën blauw waren en veel anderen met ons. Toch blijven we geloven dat God hierin al voorzien heeft! We kwamen er al snel achter dat het helpt om ons niet alleen te focussen op wat we zo graag willen, maar onze ogen te openen voor alle andere zegeningen die we dagelijks blijven ontvangen. Door je te focussen op hetgeen je zo graag wilt ontvangen, zie je al snel alle andere zegeningen die je elke dag ontvangt over het hoofd.

Er is één ding erg duidelijk geworden de afgelopen jaren in ons leven, God heeft al voorzien!

Ik zal je uitleggen waarom:

De afgelopen week las ik het verhaal van Abraham die door God gevraagd wordt zijn zoon Isaak te offeren aan God. (Genesis 22). Wat moet dat een vreselijk tocht geweest zijn die Abraham de volgende dag maakt met zijn geliefde zoon Isaak. Isaak draagt het offerhout, waarop hij zo meteen geofferd zal gaan worden op zijn rug de berg op.

Stop! Dit lijkt wel erg veel op een ander verhaal: ‘Zij voerden Jezus weg; hij droeg zelf het kruis naar de zogeheten Schedelplaats, in het Hebreeuws Golgotha.’ (Johannes 19:16,17) Jezus draagt het hout op zijn rug de berg Golgotha op, het hout waaraan hij gekruisigd zal gaan worden.

Maar als Abraham op het punt staat zijn zoon Isaak te doden, houdt een engel hem op het laatste nippertje tegen. ‘Toen Abraham opkeek, zag hij een ram  die met zijn horens verstrikt was geraakt in de struiken. Hij pakte het dier en offerde dat in de plaats van zijn zoon.’ (vers 13)

Terwijl Abraham samen met zijn zoon de berg oploopt en zich waarschijnlijk behoorlijk zorgen maakt over wat er zal gaan gebeuren, voorziet God al in hetgeen ze zo meteen nodig hebben. Abraham ziet het alleen nog niet, maar het lam staat al klaar.

Ook al zie je nu nog niet hoe en of God gaat voorzien in jouw leven, of het nu om financiën gaat, gezondheid of andere dingen waar je al lange tijd om vraagt, God heeft hier al in voorzien. Doordat Hij Zijn geliefde Zoon, zijn enige Zoon waar Hij zo veel van houdt, de berg op heeft laten gaan, met het kruishout op zijn rug gebonden. Elke stap die Hij zette, zette Hij voor jou en mij. Doordat God Zijn Zoon gaf, hoeven wij geen offers meer te brengen, offers zoals Abraham op het punt stond te brengen.

Jezus bloed heeft gevloeid, zodat wij leven kunnen hebben in overvloed! (Johannes 10 vers 10)

Als dit besef diep doordringt in je hart, zal je echt gaan voelen hoeveel God van jou houdt! Jij bent Zijn geliefde kind, Hij gaf Zijn Zoon op, zodat jij leven kunt hebben in AL zijn volheid! Richt je ogen op Hem en open je ogen voor hetgeen Hij elke dag weer aan jou geeft. Hij zegent jou overvloedig en geeft altijd meer dan je nodig hebt!

‘Mijn God zal uit de overvloed van zijn majesteit elk tekort van u aanvullen, door Christus Jezus’ (Filippenzen 4 vers19)

mrs-thankfull-signuture

 

3 gedachten over “God heeft al voorzien!

Geef een reactie