Vriendelijkheid in de praktijk!

Deze week is het thema op onze school ‘vriendelijkheid’. We behandelen elke week een andere vrucht van de Heilige Geest en starten elke ochtend met een kindermoment over dit thema. Een mooi thema in deze donkere, koude tijd. Hieronder neem ik jullie even mee in mijn ‘devotion’ van deze week. Aan het einde vind je een praktische opdracht met een gratis ‘printable’ die je zal helpen dit thema met je kinderen verder in praktijk te brengen, misschien een leuke activiteit voor in de kerstvakantie?

Jezus geeft ons in Johannes 15:12 de grote opdracht: ‘Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals ik jullie heb liefgehad.’

Als je hier goed over nadenkt, is dat voor ons toch onhaalbaar? Jezus had ons lief door Zijn Zoon naar de aarde te sturen, zodat wij gered konden worden, zover kunnen wij toch niet gaan? Toch denk ik dat vriendelijkheid en liefhebben juist te vinden is in de kleine dingen. Er zijn verhalen bekend dat een glimlach iemand weerhield om zijn geplande zelfmoord te plegen. Een glimlach of vriendelijk woord kan iemands dag volledig veranderen, iemand die zich niet geliefd voelt kan door één glimlach of één vriendelijk woord liefde voelen. In spreuken staan mooie waarheden over dit onderwerp, bijvoorbeeld in Spreuken 16 vers 24:

Een vriendelijke uitspraak is een korf vol honing, zoet voor de ziel en gezond voor het lichaam.’

Een vriendelijk woord is zoet als honing en gezond voor je lichaam! Hoeveel vriendelijke woorden heb jij al gesproken vandaag?

Om praktisch aan de slag te gaan heb ik de volgende opdracht gemaakt, een ‘Mission Possible’:

20161215_131514-1-1

Op een leuke, spannende manier leren de kinderen dat het fijn is om vriendelijk te zijn voor de mensen om hen heen en dat ze er zelf ook blij van worden. De bijbehorende documenten kan je hieronder downloaden en uitprinten:

Envelop printable

Brief ‘Mission Possible’

Opdrachtkaartjes

Knip de ‘envelop printable’ uit en plak op de voorkant van een envelop, schrijf de naam van het kind hierop. Knip de ‘opdrachtkaartjes’ uit en stop deze samen met de ‘brief’ in de envelop.

Het leukste is om de opdrachten samen met je kind uit te werken, maak er een leuke gezinsactiviteit van. Het zal gegarandeerd plezier opleveren!

Laat even een berichtje achter als je deze opdracht hebt gedaan met je kind, ik ben erg benieuwd hoe jullie het vonden!

mrs-thankfull-signuture

7 gedachten over “Vriendelijkheid in de praktijk!

    1. Bedankt! Oh ik heb idd geen idee waar die knop zit, misschien moet ik die nog downloaden 🙂 Heb mijn blog een poosje geleden verhuist naar wordpress.org, daar zal het wel mee te maken hebben! Thanks voor het delen op Facebook! X

Geef een reactie