Welke droom heeft god jou gegeven?

Sta jij wel eens stil bij deze vraag? Waarom leef je, wat wil je bereiken en niet minder belangrijk, weet je wat Gods doel is met jouw leven?

Of ben je gewoon blij als het leven loopt zoals het loopt, je gezond bent, een betaalde baan hebt, genoeg financiën om rond te komen, je kinderen goede vrienden hebben en ze het naar hun zin hebben op school, misschien zelfs aardig goede cijfers halen. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, sterker nog dat staat ook op mijn lijstje.

De meeste mensen, waaronder ikzelf, hebben hun opleiding uitgekozen op grond van wat je als 16-jarige leuk vind om te doen en waar je interesses liggen op dat moment. Misschien zelfs wel op grond van in welk vak op dat moment een grote banenkans is en dus enige verzekering van een betaalde baan als de opleiding is afgerond. Als je na je opleiding gaat werken, ben je al lang blij als je uiteindelijk een baan vind die past bij wat je hebt gestudeerd en neem je genoegen met het feit dat je dit de rest van je leven zal doen. Je ontmoet wellicht ondertussen de man of vrouw van je dromen, en langzaam begint het verlangen te groeien om een gezinnetje te stichten. De komst van kinderen en alle verplichtingen die hierbij horen zorgen er misschien voor dat je op een overlevingsstand terecht komt en gewoon blij bent als je dag goed verloopt en je ’s avond lekker op de bank kan ploffen om samen met je geliefde je favoriete serie te bekijken en daarna moe in slaap te vallen.

Weer een dag voorbij…..

Heb je er wel eens over na gedacht wat Gods plan voor jouw leven is? God heeft jou bedacht en geweven in de buik van je moeder. Al in de moederschoot bedacht Hij een plan voor je leven en maakte Hij jou precies zo, dat je goed bij dit plan paste. Hij gaf je bepaalde karaktereigenschappen, gaven en talenten, zodat je perfect in dit plan zou passen. Zijn plan voor jou leven!

Waarom leef jij en waarom komt er morgen weer een nieuwe dag? Zou God je morgen een nieuwe dag geven omdat je die nodig hebt voor jezelf, of zou er nog een andere reden kunnen zijn? Ga eens graven in je hart, God heeft daar namelijk een droom in gelegd en als je op zoek gaat, zal je die vinden. Misschien is die droom ver weggezakt en ligt er een dikke laag stof op, maar ik kan je verzekeren, als je hem hebt gevonden, pas dan gaat het avontuur echt beginnen. Wees niet bang voor wat je vindt, het is misschien iets wat heel onwennig is, of eng en spannend, maar God heeft alles wat jij nodig hebt om in jouw droom te gaan wandelen al in je gelegd! En als je de stap zet om in geloof uit te stappen in je droom, dan gaat Hij je ook alles geven wat je nodig hebt, dat is zeker!

Jullie hebben niet mij uitgekozen, maar ik jullie, en ik heb jullie opgedragen om op weg te gaan en vrucht te dragen, blijvende vrucht. Wat je de Vader in mijn naam vraagt, zal hij je geven. Johannes 15:16

Durf jij de zoektocht te gaan beginnen?

mrs-thankfull-signuture

2 gedachten over “Welke droom heeft god jou gegeven?

  1. Steeds vaker merk ik dat God zoals Hij zelf zegt; werken voor ons heeft die Hij van tevoren voor ons bedacht heeft. Daar in te groeien is mijn droom.

    1. Mooi Ella, Als je dat verlangen hebt, ben ik er zeker van dat je erin zult groeien en dichter naar het doel van je leven zult groeien. Het doel waarvoor God jou heeft uitgekozen! Zegen!

Geef een reactie