Krijgt jouw kind genoeg voedsel?

‘Mam, het is toch simpel? De Heilige Geest woont in jou, daarom kan je alles aan!’

‘Duidelijk geëmotioneerde ogen kijken me tijdens de kerkdienst doordringend aan, ‘Mam, ik voelde zo’n fijn gevoel van binnen, denk je dat, dat de Heilige Geest kan zijn geweest?’

Oudste zus heeft haar pols gebroken en zit misselijk van de pijn op de grond, te wachten op een lift naar het ziekenhuis. Het eerste wat ze me vraagt is of ik alsjeblieft voor haar wil bidden, ik vraag haar broers om met me mee te bidden, gelijk verschijnen er twee gewillige handjes op de schouder van zus en starten we ons gebed. Tijdens het bidden kan ik het niet laten om even naar hun gezichtjes te kijken, daar staan ze, twee stoere broers, met hun meest serieuze blik, dragen ze hun zus op aan hun papa, de Here Jezus. Ik moet moeite doen om niet emotioneel te worden, wat een liefde voor elkaar en wat een groot vertrouwen in hun Hemelse Vader!

Zomaar even wat opmerkingen en gebeurtenissen die de afgelopen weken voorbij kwamen. Wij als volwassenen, hebben vaak de neiging om ‘klein’ te denken van kinderen en natuurlijk moeten ze nog veel leren en zijn ze nog niet zo verstandig als volwassenen, werelds gezien klopt dat helemaal. Maar zou het in Gods koninkrijk ook zo werken? Hebben zij niet heel veel eigenschappen waar wij veel van kunnen leren?

In Mattheüs 18 staat dat wij moeten worden als kinderen:

En Hij zei: “Ik verzeker u, tenzij u zich bekeert [dat wil zeggen, het wijzigen van je innerlijke zelf — het wijzigen van uw oude manier van denken en leven] en wordt als kinderen [vol vertrouwen, nederig en vergevingsgezind], zal u nooit het Koninkrijk der hemel binnengaan.” Amplified Bible vers 3

Zie toe dat u niet veracht of minder denkt over één van deze kinderen, want ik zeg u dat hun engelen in de hemel [in aanwezigheid zijn van, en] voortdurend kijken op het gezicht van mijn Vader, die in de hemel is. Amplified Bible vers 10

Als volwassenen kunnen wij leren van het onvoorwaardelijke vertrouwen dat kinderen hebben, de nederigheid en de vergevingsgezindheid. Vers 10 vond ik zo krachtig, de engelen van onze kinderen zijn in voortdurende aanwezigheid van onze Vader in de Hemel! Dit maakt me er weer van bewust dat God onze Vader, de kinderen extra dicht bij Zijn vaderhart heeft en continue over ze waakt!

Hoe ontzettend belangrijk is het om onze kinderen al zo jong mogelijk in te prenten dat God hun Vader is, continue voor ze zorgt en op ze let en dat de Heilige Geest ook in hen woont. Dezelfde Heilige Geest die in ons woont, woont ook in kinderen, niet een minder krachtige, nee dezelfde!

Zoals een batterij ervoor zorgt dat de zaklamp gaat branden, zorgt de Heilige Geest ervoor dat we allemaal kracht krijgen om ons licht te laten schijnen in de duisternis.

Laten we kinderen serieus nemen en ze helpen groeien dichter naar onze Hemelse Vader. Dat is onze taak als volwassenen, voedt ze met het Woord van God en hun wortels zullen elke dag dieper en dieper groeien, tot er een moment komt dat de eerste vruchten zichtbaar gaan worden, daar hoeven ze geen volwassenen voor te zijn. Maak het een gewoonte om samen te praten, te lezen en te bidden. Ik sta vaak versteld over de wijsheid van jonge kinderen, die op zo’n simpele manier het evangelie snappen en kunnen uitleggen aan anderen, maar ze hebben onze aanmoediging en vasthoudendheid nodig!

Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. Deuteronomium 6:6-7

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. Spreuken 22:6

Laten wij de kinderen om ons heen serieus nemen en ze begeleiden in hun groei en zoektocht naar hun Hemelse Vader!

mrs-thankfull-signuture

Geef een reactie