Ik kan het niet…

‘Ik ben hier niet goed in…’

‘Dit gaat mij nooit lukken!’

Persoonlijk was ik snel geneigd om klein van mezelf te denken, te geloven dat ik ergens niet goed in was en het dus beter aan anderen over kon laten. Iemand vertelde me laatst het volgende: Alles waar het woordje ‘ik’ in voorkomt, is eigenlijk ‘ik- gericht’ in plaats van ‘Jezus-gericht’. Daarmee bedoel ik zinnen als: ‘Ik kan dat niet’ of ‘Ik ben daar niet goed in’ of ‘Ik heb daar niet genoeg geld voor’. God heeft ons perfect gemaakt, naar Zijn evenbeeld, Hij heeft ons gaven en talenten gegeven en bovenal woont Zijn Geest in ons. Dit betekent dat wij Zijn kracht in ons hebben wonen en dat alles zal lukken als wij gaan samenwerken met Hem!

Ik zal de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven. Johannes 14: 15-17

Als jij God kent als je persoonlijke Vader en Jezus als je redder, dan zal Hij je een helper geven op aarde, iemand die altijd in je aanwezig is. Iemand die altijd met je meegaat, waar je ook bent. Iemand die je de kracht geeft om alles wat je onderneemt tot een goed einde te brengen.

Hij zal zijn als een boom, geplant aan stromend water. Op tijd draagt hij vrucht, zijn bladeren verdorren niet. Alles wat hij doet komt tot bloei. Psalm 1: 3

In andere vertalingen staat het laatste deel zo beschreven:
Al wat hij doet, zal goed gelukken.’ (Herziene Statenvertaling)
Alles wat hij doet zal slagen [en vrucht voort brengen]’ (Amplified Bible)

We moeten niet kijken en luisteren naar wat wijzelf of anderen zeggen, maar wat God over ons zegt! God zegt in Zijn Woord dat Zijn kracht in ons is en als jij Hem de ruimte geeft om mee te werken zal alles lukken door Hem! Stop met klein denken over jezelf, weet je welke prijs God heeft betaald voor jou? Hij gaf Zijn eigen Zoon, omdat Hij vond dat jij dat waard was! God koos jou als zijn VOLMAAKTE kind, Hij houdt van je!

Alle eer aan God, de Vader van onze Heer Jezus Christus! Hij heeft ons vanuit de hemel gezegend. Want hij heeft ons de heilige Geest gegeven, omdat we bij Christus horen. Al voordat de wereld gemaakt werd, koos God ons uit om bij Christus te horen. Daardoor kunnen wij als heilige en volmaakte mensen voor Gods troon staan. God houdt van ons.  Daarom heeft hij ons uitgekozen om zijn kinderen te zijn. Hij heeft Jezus Christus naar de wereld gestuurd om ons bij hem te brengen. Dat is wat God wilde. Efeziërs 1:3-5

logo

 

2 gedachten over “Ik kan het niet…

  1. We moeten niet teveel denken, denk ik;-) Nee, serieus wanneer je alles steeds van alle kanten bekijkt zie je steeds meer obstakels om tot een positieve actie over te gaan.

Geef een reactie