Heer ontferm u….

Dat moment dat je een traumahelikopter boven je huis hoort vliegen, verschillende sirenes hoort loeien en je toch besluit even op internet te neuzen wat er is gebeurd. Dat moment dat je hoort dat er twee kinderen, in een nabijgelegen kanaal zijn gevallen en worden gereanimeerd, maakt je stil en heel verdrietig.

De angst van elke ouder, inderdaad… Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat mijn kleine mannetje, toen 2 jaar oud, in een diep vulkaanmeer viel. Het meer zat vol met pelikanen, waardoor je steeds een grote plons hoorde als ze hun snavels door het water haalden. Terwijl we ernaast stonden zagen we het niet gebeuren, maar zagen alleen een knal oranje T-shirt langzaam wegzakken naar beneden… Dankbaar dat we hem ongedeerd uit het water mochten opduiken…

Nu kan ik alleen maar bidden! Bidden of mijn Hemelse Vader, die ook de Vader is van deze twee kinderen, zich uit wil strekken naar de kinderen, hun gezinnen, hulpverleners en iedereen die nu zijn uiterste best doet om hulp te bieden.

Ik weet zeker dat Hij erbij is. Weet je waarom ik dat zo zeker weet? Omdat Hij zielsveel geeft om ieder mens dat hier op aarde rondloopt. Hij heeft ons allemaal gemaakt, nog voordat wij in de moederschoot zaten, kende Hij onze naam. Hij heeft alle haren op ons hoofd geteld, ook van deze twee kinderen. En als er zoiets gebeurd, zoals vanavond, huilt Hij mee. Dit is niet Zijn plan voor deze twee kinderen, Hij had en heeft een veel beter plan… Ik hoop en bid dat deze twee kinderen, die ik niet ken, Zijn plan met hun leven alsnog mogen gaan ontdekken.

Heer ontferm U…

logo

 

4 gedachten over “Heer ontferm u….

  1. Het zal je maar gebeuren ja. Ik weet nog wat voor impact het had op mij toen een meisje uit mijn klas verdronk. En toen de boer van verder op vertelde hoe een van zijn 12 kinderen in de tuin vijver was verdronken. Wat een leed. Een leed dat ver uitstrekt naar de naaste van deze familie. Inderdaad Heer Ontferm U.

Geef een reactie