Wees sterk en moedig!

Vanaf de camping op de New Wine conferentie, deel ik graag een korte samenvatting  van onze dienst  vanmorgen. Afgelopen week deelde ik wat God tot mij sprak met betrekking tot ‘loslaten’. Vandaag deed God daar een schepje bovenop, bevestigde Hij mij opnieuw en werd ik bemoedigd met deze woorden: “Wees sterk en Moedig!”

Jozua kreeg van God de opdracht om het volk Israël uit de woestijn, waar ze al 40 jaar verbleven, naar het beloofde land te brengen. Jozua voelde zich klein en nietig en niet goed genoeg om deze taak te volbrengen. God bemoedigd Jozua alleen al in het eerste hoofdstuk 4x met deze woorden: “Wees sterk en moedig!” Hoe vaak denken wij niet dat we te klein zijn voor een droom die God ons heeft gegeven?

Laat de verwachtingen die anderen van je hebben achter je, stop met rondjes draaien in de woestijn “steek de rivier over en verover het land” Jozua 1:2

Onze vijand wil niets liever dat wij rustig achterover leunen, rondjes blijven draaien in de woestijn of  aan onze veilige trapeze stok blijven hangen. Als wij niet in actie komen, kan hij ook rustig achter over hangen. Op dat moment zijn we geen gevaar voor hem, maar zullen we ook geen land overwinnen!

Wat een bevestiging om uit de boot te stappen en Hem te volgen! Net als Jozua voel ik me klein, maar God moedigt me aan om stappen te gaan zetten in de juiste richting.  Ik kies ervoor om uit de woestijn te wandelen, de rivier over te steken en Zijn bestemming voor mijn leven te veroveren!

Gaan jullie mee?

4 gedachten over “Wees sterk en moedig!

  1. “Steek de rivier over en verover land” Jozua 1-2
    Tijdens de kerkdienst van een week terug bij mij in de kerk, werd dit stuk tekst ook aangehaald. God laat duidelijk zien dat ik moedig moet zijn.

Geef een reactie