God is te vertrouwen

‘Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan.’ Mattheüs 7:7,8

Het afgelopen weekend werd me weer duidelijk dat deze woorden, uit God Woord, zo waar zijn! Vraag het in geloof en ik zal het je geven. Maar tegelijk zijn dit een paar woorden waar we ook van in de war kunnen raken, omdat we nog niet hebben gezien wat we zo graag wilden zien.

Johannes 4:24 zegt: ‘God is geest en zij die Hem aanbidden moeten aanbidden in Geest en Waarheid.’ God werkt in het geestelijke gebied om onze gebeden te verhoren, maar er is geloof voor nodig, vanuit onze kant, om dit te zien, hier op aarde. Als wij in onze natuurlijke wereld iets vragen uit de geestelijke wereld, is daar geloof voor nodig. In Hebreeën 11:1 staat: ‘Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.’ Geloof is niet het bewijs van de dingen die niet bestaan, maar van de dingen die wij in onze natuurlijke wereld niet kunnen zien. In de geestelijke wereld zijn ze wel te zien. Geloof trekt dingen uit het geestelijke gebied, naar onze natuurlijke wereld.

Je kunt het vergelijken met je mobiele telefoonsignalen, de wifi of televisie- en radiosignalen. Overal om je heen zijn deze signalen, die je niet kunt zien of horen, maar dit betekent niet dat ze er niet zijn. Maar zodra je de telefoon oppakt, de televisie of radio aanzet kun je ze wel horen of zien met je natuurlijke zintuigen.

God beantwoordt onze gebeden op een soortgelijke manier. Hij beantwoordt jouw gebeden in het geestelijk gebied, maar jij moet in geloof uitreiken om ze in je natuurlijke wereld te gaan zien.

Anderhalf jaar geleden besloten mijn zus en ik, dat deze belofte, door God aan ons gegeven, vandaag ook nog geldig is.  Mijn zus en zwager wachtten al lange tijd geduldig op een kindje en we besloten uit te stappen in geloof en in vertrouwen te gaan danken, dat Hij ons zou gaan geven wat we hem vroegen. Zeven maanden later gingen we op familieweekend, waar we op zondagochtend in een kringgebed onze dank en gebedspunten bij God brachten. Ik weet nog goed dat ik ter overstaande van mijn familieleden hardop mijn dank uitsprak dat God zou gaan voorzien en mijn zus en zwager een kindje zouden gaan krijgen, iets wat best wat spanning met zich mee bracht. Op dat moment wisten we nog niet dat er een grote verrassing om de hoek lag! Nu precies een jaar later, hetzelfde familieweekend, maar niet met dezelfde hoeveelheid familieleden! Dit keer inclusief twee lieve kleine tweelingmeisjes, die mijn zus en zwager begin dit jaar mochten ontvangen in hun gezin. Het werd me even te veel, toen we als familie op zondagochtend, hetzelfde kringgebed deden, en ik wederom dankte voor alles wat God ons geeft! Wauw, onze God is te vertrouwen, Hij verbreekt Zijn beloftes nooit!

logo

2 gedachten over “God is te vertrouwen

  1. Mooi om hierover na te denken. Vind het zo ontroerend wat je schrijft over je familie! Alvast danken voor iets dat je nog niet hebt! Dat is geloof.

    Voor mezelf heb ik geleerd dat God het recht heeft om als Vader sommige gebeden niet met “JA” te beantwoorden. En hoe verdrietig ik me daar soms over voel, leert Gods Geest me dat het goed is. Omdat God goed is. God belooft ons dat Hij onze gebeden zal verhoren als ze in overeenstemming zijn met Zijn wil. (1 Johannes 5:14-15) Daarom is Bijbelstudie zo belangrijk voor een christen. Daardoor leert onze God ons wat de Bijbel te zeggen heeft over Zijn wil in ons leven!

Geef een reactie