Woorden hebben kracht

Vandaag een onderwerp wat voor veel verandering in mijn leven heeft gezorgd. Ik had geen idee dat de woorden die ik uitsprak een grote invloed hadden, op mijzelf en de mensen om mij heen. Nu ben ik me ervan bewust dat woorden kunnen afbreken en opbouwen.

We zijn er vaak heel goed in om onze problemen of onenigheden, die we bijvoorbeeld ondervinden met onze huwelijkspartner, uitgebreid te bespreken met onze vrienden en voor we het doorhebben, spreken we negatieve woorden uit over elkaar. Ook zijn we vaak eerder geneigd het negatieve gedrag van onze kinderen met elkaar te bespreken, dan dat we de talenten en positieve punten aan elkaar benoemen.

In Spreuken 18:21 staat dat woorden een enorme kracht hebben:Woorden hebben macht over leven en dood’. En in Jakobus 3:5: ‘Zo is ook de tong een klein orgaan, maar wat een grootspraak kan hij voortbrengen! Bedenk eens hoe een kleine vlam een enorme bosbrand veroorzaakt.  Welke woorden spreek jij over de mensen om jou heen? Spreek je woorden van leven? Spreek jij Gods beloftes uit over je eigen kleine en grote angsten?

Mijn zoon worstelde de eerste 9 jaar van zijn leven met heel veel buikklachten. Als hij iets te vet, of iets te zoet at, werd hij verschrikkelijk misselijk en heel vaak lag hij op de bank met heftige buikkrampen. Na verschillende onderzoeken bij artsen, kwam er geen oorzaak aan het licht en ondertussen begonnen wij zijn leven aan te passen aan deze omstandigheden. Als we een feestje vierden, spraken we al woorden uit, die bevestigden dat Joshua beter niet mee kon eten, want hij zou vast buikpijn gaan krijgen. Joshua zelf begon dit ook op deze manier uit te spreken en zo werd de leugen groter en groter in zijn leven. Satan roofde hierdoor veel blijdschap en strooide veel gedachten van angst in ons gezin.

Op een dag zag ik een  filmpje over het uitspreken van positieve woorden en woorden van dankbaarheid. Het filmpje spoorde aan om God te danken onder elke omstandigheid. Begin met het uitspreken van positieve beloftes over je kind, en begin God te danken dat Hij voor een oplossing gaat zorgen. Ook al zie jij de oplossing nog niet, God heeft namelijk een goede toekomst voor iedereen voor ogen, een toekomst van hoop, niet van buikpijn. Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jeremia 29:11

Dit inspireerde me enorm en ik besloot gewoon te beginnen, baat het niet, dan schaad het niet. Vanaf die dag zijn wij als gezin gestart met het uitspreken van onze dank naar God en sprak ik, bij het uitdelen van bijv. medicijnen, Gods beloftes hardop uit. ‘Dank U wel Heer, dat U in Uw Woord belooft dat Joshua een hoopvolle toekomst gaat krijgen. Er gingen een paar maanden overheen, maar tot op de dag van vandaag kan Joshua alles weer eten, gebruikt geen medicijnen en heeft geen chronische buikpijn meer.

Ik geloof dat de beloftes van God in Zijn Woord waarheid zijn en voor zijn genezing hebben gezorgd. Door ons vertrouwen elke dag uit te spreken en God te danken voor zijn liefde, trouw en genezing, gaan er wonderen gebeuren, daar mag je in geloven! Wij zijn de zoons en dochters van de Allerhoogste God. Laten we onze mond gesloten houden voor woorden die vernietigen, maar onze mond openen voor woorden die leven brengen!

logo

Geef een reactie