Stap 2… omgaan met verdriet en pijn

Zoek je rust bij God alleen, Hij is je redding, rots en je veilige schuilplaats! 

Uit mijn kindertijd herinner ik me nog goed dat als ik pijn had of heel verdrietig was, er niets prettiger was dat door mijn vader of moeder op schoot te worden getrokken en een dikke knuffel te krijgen. Ze gaven me alles wat ik op dat moment nodig had om even op te laden en daarna weer met vernieuwde energie door te gaan.

Bij God werkt het net zo, Hij is jouw ‘Abba’ Papa en als je gevallen bent, moe of verdrietig om welke reden dan ook, staat Hij voor je klaar. Hij wil niks liever dan je op schoot trekken en een dikke knuffel geven. Hij wil in je oor fluisteren dat Hij van je houdt en trots op je is. Hoe moeilijk je situatie ook is, bij God vindt je rust en echte vrede! Ga naar Hem toe met je pijn en verdriet, het mag!

Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van hem blijf ik alles verwachten. Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, ik zal niet wankelen. Bij God is mijn redding en eer, mijn machtige rots, mijn schuilplaats is God. Psalm 62: 6-8

Ga op zoek in Zijn woord waar Hij jou persoonlijk beloofd dat Hij er altijd voor jou zal zijn. Als je, je deze beloftes eigen gaat maken, zal het voelen als een warme knuffel van je Hemelse Vader en niks kan daar aan tippen!

Psalm145:14 Een steun is de HEER voor wie is gevallen, wie gebukt gaat richt hij op.

Psalm 34: 18-19 Het oog van de HEER rust op wie hem vrezen en hopen op zijn trouw: hij zal hen redden in doodsgevaar.

Deuteronomium 31:8 De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.

Jij bent veilig geborgen IN Christus zoals een los papiertje in een boek, als je een papiertje in een boek stopt, zie je het niet meer, maar het is er nog wel. (Galaten 3 vers 27, U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed.) Aan de buitenkant zie je alleen het boek (Christus). Niemand kan jouw nog iets aandoen, omdat je geestelijk beschermt bent door zijn liefde. Mensen kunnen je nog zo proberen te beschadigen, als wij geloven dat wij In christus zijn, zullen ze niet tot ons door kunnen dringen. Wij zijn volledig beschermt door Hem!

Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, engelen noch machten noch krachten, heden noch toekomst, hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de liefde van God, die hij ons gegeven heeft IN Christus Jezus, onze Heer. Romeinen 8:38,39

logo

2 gedachten over “Stap 2… omgaan met verdriet en pijn

Geef een reactie